Over SoPure

SoPure is een nieuw merk verantwoorde en functionele tussendoortjes van Les Chevaliers BV. Onze producten zijn internationaal verkrijgbaar bij supermarkten, pompstations en via onze webshop.


Ric Zuiverloon’s verhaal

Ric Zuiverloon is een ondernemer met een diepgewortelde nieuwsgierigheid voor mensen en zaken. Wat beweegt hen? Wat bezielt hen? En waar willen ze naar toe? Als eigenaar van een zoetwarenbedrijf doet hij niets liever dan creëren in de breedste zin van het woord. Kansen zien, over bedreigingen heen stappen, risico’s nemen en doorgaan waar anderen stoppen. En zo nieuwe producten ontwikkelen.

Daarnaast is Ric ook vader van vijf fanatiek sportende kinderen. Zijn oudste dochter heeft met succes de dansacademie doorlopen en volgt nu de studie sport en management. Zijn beide zoons voetbalden op landelijk niveau bij AZ in Alkmaar en in de eerste divisie bij Argon te Mijdrecht en zijn twee jongste meiden hockeyen al vanaf hun 4e jaar.

Zoals veel ouders verbaasde het Ric dat zijn kinderen na een wedstrijd of training, in de meeste sportkantines, geen gezonde voeding of drankjes kunnen kopen. Meestal kunnen ze uitsluitend candy bars en gefrituurde snacks krijgen om hun trek te stillen en hun lichaam te helpen herstellen. Dit zijn natuurlijk niet de meest geschikte producten voor mensen die voor een verantwoorde levensstijl kiezen.

Ook bredere maatschappelijke en sociale ontwikkelingen zoals obesitas als gevolg van overconsumptie en het feit dat onze kinderen vooral digitaal in beweging willen komen, leidden ertoe dat het bij Ric begon te borrelen.

Hij besloot daarom om vanuit zijn zoetwarenbedrijf Ricar/Les Chevaliers een range verantwoorde tussendoortjes te ontwikkelen voor mensen die voor een gezondere leefstijl kiezen. Toegegeven, lang niet alle producten die zijn bedrijf Les Chevaliers ontwikkelt passen in een modern en gezond dieet. Maar er is een verschil tussen een chocolaatje op zijn tijd en een paar keer per week een hele zak opsnoepen.

Zo ontstond het idee voor SoPure: een nieuwe range van producten die volgens de laatste inzichten op het gebied van gezonde voeding en in samenwerking met topsporters zijn ontwikkeld. Lekkere tussendoortjes die alleen van de puurste en beste ingrediënten zijn gemaakt.

Onder het merk SoPure zijn momenteel lekkere fruit- en noten tussendoortjes en RAW chocoladerepen verkrijgbaar bij een groot aantal supermarkten. En dit is nog maar het begin. Ric en zijn medewerkers kunnen niet goed stil zitten en zijn alweer volop bezig om de bestaande producten verder te verbeteren en om nieuwe verantwoorde producten te bedenken.

Volg ons daarom op Instagram en Facebook voor het laatste nieuws over de verantwoorde tussendoortjes van SoPure. En laat ons vooral weten hoe jij denkt dat we onze producten nog beter kunnen laten aansluiten op jouw gezonde levensstijl.